BitNinja is een van de beveiligingsoplossingen die we op ons hosting-platform hebben. Het detecteert IP-adressen met verdacht gedrag, bijvoorbeeld als de bezoeker met korte tussenpozen dezelfde webpagina bezoekt, een onjuist wachtwoord meerdere keren invult etc etc.

BitNinja markeert dergelijk gedrag dat potentieel gevaarlijk is voor uw website. Bitninja plaatst dan het IP-adres van de bezoeker op een greylist en hij moet zichzelf verifiëren door een Captcha in te vullen. Als de Captcha correct is opgelost, wordt het IP automatisch verwijderd uit de greylist.

Deze beveiligingsfunctie is wereldwijd actief op al onze servers en kan niet worden uitgeschakeld. Zonder deze functie is de beveiliging van uw website ook een zeer groot risico.

Als je toevallig een Captcha van BitNinja ziet, aarzel dan niet om het op te lossen en het zal je IP verwijderen, zodat je door kunt gaan naar je website. Er zijn verschillende redenen waarom uw IP-adres is gemarkeerd als kwaadaardig, de meest voorkomende zijn:

– Uw internetprovider heeft een IP-adres toegewezen dat eerder werd gebruikt voor misbruik en dat ofwel volledig grijs of volledig is geblokkeerd.
– Uw pc is mogelijk geïnfecteerd door malware en uw IP wordt gebruikt bij aanvallen op andere servers.