Vorige maand kwamen er weer berichten binnen dat er partijen bezig zijn om spookfacturen te versturen naar willekeurige eigenaren van domeinnamen. Opnieuw komt het Steunpunt Acquisitiefraude (SAF) met nieuwe waarschuwingen voor spookfacturen.

Op 3 juli is er door SAF opnieuw nieuwe melding gemaakt van een spookfactuur van NL Domein host. De werkwijze is weer gelijk, ook dit maal wordt er een aanbod verstuurd die erg op een factuur lijkt, enkel uit de kleine lettertjes is op te maken dat het om een aanbieding gaat en geen factuur. Daarnaast maakte SAF melding van het feit dat er een link lijkt te bestaan tussen vier verschillende andere spookfacturen die gericht zijn aan klanten van hostingbedrijven. Het gaat om:

Domein host Nederland (KvK nummer 56201737)
Domein in Nederland (KvK nummer 60751010)
Domein Hosting Nederland (KvK nummer 60451010 – foutief)
DETG (KvK nummer 60751010)
Volgens het Steunpunt Acquisitiefraude hebben Domein in Nederland en DETG hetzelfde KvK nummer en dus dezelfde eigenaar. Daarnaast is ook het rekeningnummer van Domein Hosting Nederland en DETG is identiek.Verder vermelden Domein in Nederland en Domein Hosting Nederland beiden de naam A.H.N. als begunstigde voor de betaling.

Een voorbeeld van één van de spookfacturen.

Bron: ispam.nl

[fancy_images width=”556″ height=”780″]
[image title=”Spookfactuur” alt=”Spookfactuur”]https://www.mijnwebsitehosting.nl/wp-content/uploads/2014/08/spookfactuur-556×780.png[/image]
[/fancy_images]